Biosym D-Sun (120 kap.)

582201

Ny vare

D-Sun® indeholder D-vitamin, der er udvundet ved samme proces, som foregår i huden, når vi opholder os i solens lune forårs- og sommerstråler. Serveret i små, synkevenlige kapsler af fiskegelatine.

Dagsdosis voksne samt
børn fra 11 år og derover:
 1 kapsel.

Flere detaljer

85,00 kr

0,71 kr pr. stk

Yderligere information

D-Sun er med 20 µg D3-vitamin pr. kapsel. D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og for at sikre en god optagelighed er det derfor i D-Sun® opløst i lecithin fra soyaolie.

D-vitamin bidrager til at vedligeholde normale knogler, bl.a. fordi D-vitamin bidrager til en normal optagelse/udnyttelse af calcium og phosphor. Calcium udgør en vigtig bestanddel af knoglerne. D-vitamin hjælper også med at sikre et normalt calciumindhold i blodet.

D-vitamin bidrager desuden til immunsystemets normale funktion og spiller en rolle i celledelingsprocessen. Derudover bidrager D-vitamin til at vedligeholde normale tænder og en normal muskelfunktion.

 

Solvitaminet

På vores breddegrader er det kun muligt at danne D-vitamin i huden i sommerhalvåret, og denne evne til at danne D-vitamin via sollys falder i øvrigt med alderen. Andre faktorer, der også påvirker dannelsen af D-vitamin, er kosten, hudtypen, samt om man opholder sig meget indendørs.

Det er muligt at optage en mindre mængde D-vitamin gennem kosten. D-vitamin findes naturligt i fede fisk, fiskeleverolier, æggeblommer, ost og andre fedtholdige mælkeprodukter.

Får man ikke tilstrækkeligt D-vitamin gennem kosten, anbefaler de danske sundhedsmyndigheder dog, at man i vinterhalvåret supplerer med D-vitamin fra kosttilskud.

Der har i de senere år været øget fokus på D-vitamin, og nyere forskning har fastslået, at vitaminet har flere effekter, end man hidtil har troet. Blandt forskere vurderes behovet for D-vitamin i dag at være højere end tidligere antaget.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at visse befolkningsgrupper, bl.a. gravide, ældre og personer, der klæder sig tildækket året rundt, tager et tilskud af D-vitamin.

D-Sun® fremstilles ved, at mættet fedt, lanolin, fra fåreuld bestråles med ultraviolette stråler i samme spektrum som solens stråler. Derved dannes det gavnlige D3-vitamin på samme måde som i huden, når vi udsættes for solens stråler.

1 kapsel indeholder

               

              

RI 

Sojalecithin*

248

mg

**

D-vitamin

20

µg

400 %

 

* = Hvoraf fosfolipidindholdet er 110 mg. 

RI = Referenceindtag for voksne samt børn fra 11 år og derover. * = RI ikke fastlagt.

 

Ingredienser

Soyalecithin fra soyaolie, Cholecalciferol (D3-vitamin). Kapsel: Fiskegelatine. Fugtighedsbevarende middel: Glycerol (vegetabilsk).